
ترکیه کشوری برای ایرانیان
ترکیه کشوری که برای ایرانیان بسیار خاطره انگیز و آشناست. سواحل مدیترانه، استانبول زیبا و بازارهای خرید با کیفیت سالانه بسیاری از مردم دنیا را به اینجا می کشاند. اما ترکیه فقط یک کشور توریستی جذاب نیست. ترکیه چند سالی است که سرمایه گذاری عظیمی روی تحصیل و زیرساخت های آموزشی انجام داده است و بنابر آمار منتشره تعداد دانشگاه های بین المللی از سال ۲۰۰۶ تقریباً دو برابر شده است که این به معنی میزبانی از هزاران دانشجوی بین المللی از سراسر دنیا برای تحصیل در ترکیه می باشد. تعداد دانشجویان بین المللی هر ساله افزایش قابل توجهی داشته است. در حال حاضر (در سال ۲۰۱۹) حدود ۶۵ هزار دانشجوی خارجی در ترکیه مشغول به تحصیل هستند که نشان می دهد این کشور به عنوان یک مقصد آموزشی عالی در بین دانشجویان بین المللی محبوب شده است. از دلایل و انگیزه های تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بین المللی می توان به تحصیل با هزینه ارزان همراه با کیفیت آموزشی بالا اشاره کرد. همچنین امکان اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه نیز وجود دارد که هزینه اسکان و اقامت، شهریه، بیمه درمانی و هزینه های مسافرت را پوشش می دهد
بورسیه تحصیلی رایگان
دولت ترکیه در راستای حمایت از توسعه علمی و تحقیقاتی و استفاده از استعداد های کشورهای مختلف در امر توسعه اقدام به ارائه بورسیه تحصیلی رایگان برای متقاضیان از سراسر دنیا می کند. این نوع بورسیه بدون نیاز به مدرک زبان و بدون آزمون می باشد که شرایط بسیار عالی برای متقاضیان فراهم نموده است. بورس تحصیلی در دو مرحله انجام می شود: ۱. ثبت نام در سایت و گزینش براساس معیارهای خواسته شده ۲. مصاحبه حضوری یا اینترنتی
شرایط سنی و نمره قبولی برای اخذ بورسیه تحصیلی رایگان:
در مقطع لیسانس متقاضی باید متولد بعد از دی ماه ۷۶ باشد و حداقل نمره ۱۴ داشته باشد
در مقطع فوق لیسانس متقاضی باید متولد بعد از دی ماه ۶۷ باشد و حداقل نمره ۱۵ داشته باشد
در مقطع دکتری متقاضی باید متولد بعد از دی ماه ۶۲ باشد و حداقل نمره ۱۵ داشته باشد
همانند بسیاری از بورسهای تحصیلی، بورس تحصیلی ترکیه طیف گستردهای از مزایا را برای دانشجویان ارائه میدهد. بعضی از مزایای ویژه بورسیه به شرح زیر است:
سکونت رایگان: یکی از بهترین ویژگی بورسیه تحصیلی ترکیه سکونت دانشجویان به بهترین روش ممکن است. تمامی دانشجویان در خوابگاههای دانشگاه اقامت دارند و دانشجویان میتوانند بدون پرداخت هزینهای از این امکانات بهرهمند شوند. درصورتی که دانشجویی تمایل به زندگی در خوابگاه را نداشته باشد، میتواند به محل سکونت مورد تمایل خود نقل مکان کند؛ در چنین شرایطی هزینه زندگی به عهده خود دانشجو میباشد.
شهریه رایگان: انشجویان بورسیه، تنها میبایست با تمام توان خود به تحصیل مشغول شوند و هیچ مسئولیت دیگری بر دوش آنها نخواهد بود. دانشجویان بورسیه، هیچ وظیفهای در قبال پرداخت شهریه نداشته و تحصیل آنها بصورت رایگان خواهد بود.
هزینههای بهدشتی: هزینههای بهداشتی تمامی دانشجویان بورسیه، برعهدهی بیمه سلامت عمومی است. خدمات درمانی در سراسر جهان مسئله بسیار مهمی است؛ این موضوع به ویژه برای خارجیها از اهمیت بیشتری برخوردار است. خوشبختانه، در صورتی که دانشجویی بورسیه باشد، این موضوع دیگر نگران کننده نخواهد بود. در صورت بروز بیماری دانشجو هیچ هزینه ای برای درمان پرداخت نخواهد کرد و تمامی هزینهها برعهده بیمه سلامت عمومی خواهد بود.
هزینه های مسافرتی: برنامه بورس ترکیه حتی هزینههای مسافرتی دانشجویان را پرداخت میکند. در حین تحصیل دو بلیط برای آنها تهیه میگردد؛ یکی از آنها برای ورود دانشجویان به ترکیه و دیگری عزیمت آنها پس از اتمام تحصیل میباشد. با این حال، اگر دانشجویی شخصا تمایل به خرید بلیط داشته باشد، هزینه بلیط به او پس داده میشود.
دانشگاه های ترکیه
دانشگاههای ترکیه دارای اعتبار جهانی هستند که سطح آموزشهای ارائه شده بالاتر از استاندارد است و دارای آموزش با کیفیت، اساتید موفق و سیستم آموزشی یکپارچه جهانی است. با توجه به این مزایا، دانشجویان به راحتی میتوانند برای زندگی و حرفه خود آماده شوند. از آنجایی که ترکیه از سال ۲۰۰۱ عضو سیستم هماهنگ آموزشی اتحادیه اروپا (پروسه بولونیا) شده است مدارک تحصیلی کارشناسی دانشگاه های ترکیه در تمامی رشته ها از جمله رشته های پزشکی و پیراپزشکی مورد تایید تمامی کشورهای اروپایی می باشد. از طرفی دانشگاه های ترکیه با بسیاری از دانشگاه های جهان همکاری علمی و پژوهشی زیادی دارند و همین امر سبب شده است تا دانشجویان فرصت مناسبی کسب کنند تا در طرح های تبادل دانشجو بین دانشگاه های همکار با دانشگاه های ترکیه شرکت کرده و چند ترم در این دانشگاه ها طی کنند.
دانشگاههای دولتی اکثرا توسط دولت پایهگذاری شدهاند و در نتیجه شهریه کمتری از دانشجویان دریافت میکنند. در این دانشگاهها از زبانهای ترکی، انگلیسی، آلمانی یا فرانسوی به عنوان زبان آموزشی استفاده میشود.
دانشگاههای خصوصی معمولا شهریه بیشتری از دانشجویان دریافت میکنند اما در سطح بینالملل فعالیت گستردهتری دارند و با صنعت همکاریهای بیشتری دارند. زبان آموزشی در کلاسها و دورههای آموزشی اغلب انگلیسی است.
فرایند پذیرش از دانشگاههای ترکیه کاملا ساده است و متقاضیان خارجی معمولا باید دارای دیپلم دبیرستان بوده (به منظور اقدام برای دوره کارشناسی) و یا دارای مدرک چهارساله دانشگاهی (به منظور تحصیل در مقطع کارشناسیارشد) باشند؛ در غیر اینصورت باید مدرک معادل را از کشور خود دریافت کنند. نکته ای که در تحصیل در ترکیه بسیار حائز اهمیت است و باعث جذب تعداد زیادی دانشجو به کشور ترکیه می شود تحصیل در ترکیه به زبان های انگلیسی، فرانسوی، ترکیه ای و آلمانی است. لازم به ذکر است که شرایط تحصیل در ترکیه به این صورت است که تحصیل در برخی رشته های تحصیلی به یک زبان خاص تدریس می شود که زبان تحصیل شما به رشته ی تحصیلیتان وابسته است. یکی از شرایط اخذ پذیرش دانشجوهای بین المللی در کشور ترکیه دارا بودن مدرک دیپلم دوره ی دبیرستان و همچنین اخذ نمره ی قبولی در آزمون ورودی به دانشگاه است. لازم به ذکر است که آزمون ورودی هر دانشگاه به طور جدا برگزار شده و شرایط سنی ندارد تنها شرط موجود داشتن مدرک دیپلم است.
تحصیل در رشته های پزشکی
رشته های پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه را می توان محبوب ترین رشته های تحصیلی در این کشور نامید که سالانه پذیرای دانشجویان زیادی از سراسر دنیا به خصوص از ایران می باشد. دورهی پزشکی در ترکیه ۶ ساله می باشد. در سه سال اول تحصیل دانشجویان علاوه بر شرکت در کلاسها می بایست تحقیقات آزمایشگاهی و بالینی را نیز انجام دهند. در سال چهارم و پنجم خود دانشجویان مشغول انجام آزمایشات و تشخیص بیماریها و پیدا کردن راهکاری برای درمان آنها میشوند و در سال آخر به صورت کارآموز در بیمارستانها حضور مییابند.
در نهایت برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه متقاضی باید ابتدا در دوره های آموزش زبان ترکی استانبولی اقدام نماید. تاییدیه و مجوز شرکت دانشجو در این دوره ها از طریق مراکز همسان سازی تحصیلی وزارت آموزش پرورش ترکیه یا از طریق پذیرش در دانشگاههای کشور ترکیه امکان پذیر است. دانشجو پس از دریافت نامه پذیرش خود در دوره های زبان ترکیه بایستی به سفارت خانه ها و کنسولگری های دولت ترکیه در ایران مراجعه نماید و پس از تایید، ویزای تحصیلی خود را اخذ نموده و از این طریق مجوز ورود به کشور ترکیه برای ادامه تحصیل را پیدا می کند. ویزای تحصیلی ترکیه ۱ سال اعتبار دارد. دانشجو باید پس از ورود به کشور ترکیه تا قبل از یک ماه به اداره امنیت کشور ترکیه مراجعه نموده و دفترچه اقامت ترکیه بگیرد. آکادمی هنر ایرانیان با افتخار اعلام می دارد که از نقطه شروع تصمیم به اعزام دانشجو تا مراحل پایانی اقامت و ثبت نام در کنار شما و همراه شما می باشد.